ZF 24

Bogdan Ion, Country Managing Partner EY Romania:Întrebarea mea pentru viitorul României este cum putem evita capcana veniturilor medii

Bogdan Ion, Country Managing Partner EY...

Autor: Roxana Rosu

23.05.2017, 09:56 1046

Lansăm proiectul ”25 de întrebări pentru viitorul României” prin care vrem să  indentificăm şi cele mai bune răspunsuri, un tip de proces care generează schimbarea, a spus Bogdan Ion, Country Managing Partner EY Romania.

”Întrebarea mea pentru România este cum putem evita capcana veniturilor medii. Banca Mondială a realizat că doar 13 ţări au reuşit să treacă în categoria ţărilor cu venituri mari, de la medii”. 

Există ţări care au făcut acest salt. Când investeşti în inovaţie şi tehnologie trebuie să ţii cont de structura economiei, ea poate nu se justifică. Când dreptul de proprietate intelectuală, legislaţia, nu sunt bine puse la punct, investiţiile au impact limitat.

Este esenţial accesul la pieţe de capital, pentru a stimula creşterea.

Şi nu în ultimul rând, contează demografia. 3/4 din creşterea Chinei este datorată structurii demografice.

3/4 din ţările lumii sunt în categoria veniturilor medii.

Puteţi posta pe portalul 25deintrebari.ro intrebările dvs pentru viitorul României. Cele mai bune 25 vor fi identificate şi vom căuta răspunsurile, publicate într-o carte, lansată în toamnă, un document strategic pentru imbunătăţirea competitivităţii ca ţară

Proiecte derulate de EY în ultimii ani: susţinerea României pentru aderarea la UE, proiectul de modernizare a administraţiei fiscale, am susţinut autorităţile în implementarea directivelor fiscale şi vamale, auditarea societăţilor de interes public din energie, bancar, financiar, partener la majoritatea listărilor, aufit de performanţă la 10 spitale publice care va include recomandări,si strategii sectoriale pentru statul român, am susţinut proiecte de performanţă în energie, proiecte de transformare în domeniul petrolier, promovăm antreprenorii români.

Cheia succesului este colaborarea cu partenerii de încredere. Un exemplu este Google,cu care EY colaborează de când era un start up. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO