ZF 24

Lovitură majoră pentru Digi în Ungaria: Amendă de 280.000 de euro la Autoritatea de Concurenţă şi este investigată achiziţia Invitel

Lovitură majoră pentru Digi în Ungaria: Amendă de 280.000 de euro la Autoritatea de Concurenţă şi este investigată achiziţia Invitel

Autor: Roxana Rosu

15.11.2018, 09:59 30778

Autoritatea de Concurenţă din Ungaria  a deschis pe 14 noiembrie o investigaţie cu privire la achiziţia operatorului maghiar de telecomunicaţii Invitel de către sucursala locală a Digi (Digi HU), în vederea reanalizarii anumitor aspecte legate de anumite localităţi în care i-TV Digitalis Tavkozlesi Zrt. (una dintre filialele Digi HU) şi Invitel îşi suprapun activităţile.

Astfel, Autoritatea de Concurenţă (GVH)  a revocat decizia  iniţială din mai 2018 prin care aproba achiziţia şi a amendat Digi HU cu aproximativ 280.000 euro (90 milioane HUF).

Digi Communications a finalizat pe 30 mai achiziţia operatorului maghiar de telecomunicaţii Invitel Tavkozlesi pentru suma de 135,4 milioane euro, după aproape un an de la semnarea contractului de achiziţie, în 21 iulie 2017.

”Motivul afirmat de GVH pentru revocarea Decizie Initiale se bazeaza pe sustinerile ca Digi HU nu a comentat in mod proactiv in cadrul procedurii initiale de concentrare economica referitor la anumite informatii despre acoperirea teritoriala a serviciilor de comunicatii electronice furnizate de i-TV, care au fost folosite de GVH in adoptarea Deciziei Initiale”, se arată în comunicatul Digi publicat la BVB, semnat de directorul general al Digi Communications, Serghei Bulgac. 

Potrivit companiei, proprietatea şi controlul Digi HU cu privire la Invitel nu sunt afectate de deciziile autorităţii de la Budapesta, in conditiile in care GVH a emis tot pe 14 noiembrie o decizie care permite expres societăţii Digi HU să continue să îşi exercite controlul asupra Invitel.

 
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO