ZF 24

BREAKING NEWS: Panică la nivel mondial după ce Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă deasupra Japoniei. Guvernul de la Tokyo a emis stare de alertă

BREAKING NEWS: Panică la nivel mondial după ce Coreea...

Autor: Marian Avram

15.09.2017, 01:52 4876

Autorităţile japoneze au anunţat că racheta balistică ar fi traversat spaţiul său aerian şi au cerut cetăţenilor să se adăpostească, relatează presa din Japonia. Luna trecută, Coreea de Nord a lansat o altă rachetă balistică ce a traversat teritoriul Japoniei, gest pe care oficialii din Tokyo l-au catalogat drept o ”ameninţare fără precedent” la adresa statului nipon.

Oficialii sud-coreeni şi cei ai Statelor Unite analizează detaliile acestui test, potrivit Yonhap. Recent, Seulul a avertizat în privinţa unor noi teste pe care Phenianul urmează să le efectueze, iar ca reacţie, Armata sud-coreeană a desfăşurat mai multe exerciţii militare în Marea Japoniei.

Administraţia prezidenţială din Coreea de Sud a cerut convocarea de urgenţă a Consiliului Naţional de Securitate.

Acest nou test al Phenianului vine după ce, la 12 septembrie, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat în unanimitate rezoluţia înaintată de Statele Unite care prevede impunerea de noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord. Cu o săptămână mai devreme, regimul de la Phenian a efectuat cel de-al şaselea şi cel mai mare test nuclear.

Joi, Organizaţia Comitetul de pace Coreea Asia-Pacific (KAPPC) din Coreea de Nord a cerut "anihilarea agresorilor imperialişti americani" şi transformarea Statelor Unite în "cenuşă şi întuneric". În plus, organizaţia nord-coreeană a afirmat că Japonia "ar trebui scufundată în mare de bomba nucelară a Juche", făcând referire la filozofia naţională nord-coreeană, Juche, sau bizuire numai pe forţele şi resursele proprii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO