Brokerii: Companiile aeriene locale vor plăti mai mult pentru asigurare

10 aug 2014 Autori: Cristina Bellu , Anelis Baciu

Transportatorii aerieni locali vor resimţi efectele catastrofelor avia­ti­ce care au avut loc anul acesta (cea mai ma­re fiind prăbuşirea unui avion al Malaysia Air­lines cu 298 de persoane la bord dea­su­pra Ucrainei), iar companii pre­cum Ta­rom sau Blue Air vor fi ne­vo­i­­te să scoa­tă mai mulţi bani din buz­u­­nar pen­tru asi­gu­­­rarea aero­­­na­­ve­lor, spun bro­ke­rii de asigurări.
 
„Piaţa locală de asi­­­gu­rări de aviaţie este li­mi­­­­tată, ris­cu­ri­le sunt trans­­­­ferate pe alte pie­ţe, ceea ce fa­ce ca in­di­rect efec­­tul să fie re­sim­­­ţit, iar com­­­paniile ae­ri­­e­ne să plă­tească pri­­me mai mari“, a de­cla­­rat pen­tru ZF Valen­­­tin Tuca, CEO al bro­ke­rului AON.
 
La doborârea avio­nului Malay­sia Air­lines de către o rachetă tra­să cel mai probabil de rebelii proruşi din es­tul Ucrainei se adaugă dispariţia mis­­te­rioa­să a unui alt avion al com­pa­ni­ei mala­ezie­ne la începutul anului şi pră­buşirea re­centă a două avioane în Taiwan şi Mali.
 
Toate aceste evenimente au tul­bu­rat piaţa internaţională de asigurări de avi­a­ţie şi ar putea antrena creşteri sem­ni­­fi­cative ale cotaţiilor de primă, consi­deră unii specialişti.
 
„Piaţa asigurărilor de aviaţie arăta foarte bine, nu se înregistrau daune foar­te mari, era o piaţă soft, cu condiţii bu­­ne la reînnoire şi preţuri în scădere. Lucru­rile au început apoi să se înră­u­tă­ţească, iar cotaţiile să fie retrase. Calculele făcu­te imediat după catastrofa din Ucraina la nivelul pieţei londoneze indicau prime de 65 mil. dolari şi daune de peste zece ori mai mari“, a adăugat Tuca.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.08.2014

 
Cuvinte cheie:
brokeri
, companii aeriene
, asigurare
, companii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide