ZF 24

Bucureştenii trăiesc la fel de bine ca locuitorii din Varşovia şi mult mai bine ca cei din Budapesta. Dar abia aici se vede diferenţa uriaşă dintre veniturile Capitalei şi restul României

Bucureştenii trăiesc la fel de bine ca locuitorii din...

Autor: Miruna Diaconu

09.03.2020, 19:55 1609

Cel mai mare procent al PIB-ului per capita al regiunii-capitală raportat la PIB-ul mediu al ţării îl are capitala Ungariei, Budapesta, unde PIB per capita este de 32.500 euro, iar la nivelul ţării veniturile PIB pe cap de locuitor sunt de 21.500 euro.

Veniturile PIB per capita calculat în funcţie de puterea de cumpărare (PPS) în Bucureşti reprezintă aproape 144% din PIB-ul mediu al ţării, cu doar un punct procentual sub Varşovia şi aproape la egalitate cu Bratislava (Slovacia).

Peste tot în lume metropolele atrag ca un magnet şi capitalul şi forţa de muncă calificată, prin urmare veniturile lor sunt mult peste medie. În  regiunile-capitale din estul Europei, veniturile sunt mai mari cu 50% faţă de celelalte regiuni ale ţărilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO