ZF 24

Bucureştiul ajunge anul viitor la un milion de metri pătraţi de malluri. „Volumul livrărilor anun­ţat pentru 2015 este cel mai ridicat din regiune“

Bucureştiul ajunge anul viitor la un milion de metri...

Autor: Cristi Moga

23.10.2014, 15:50 913

Stocul de retail modern din Bucureşti - malluri, parcuri de retail şi galerii comerciale - va ajunge anul viitor la o suprafaţă închiriabilă de un milion de metri pătraţi prin deschiderea proiectelor Mega Mall din Pantelimon şi Auchan din Drumul Taberei, potrivit unui studiu al firmei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox transmis către ZF.

În urma livrărilor de anul vi­itor, Bucureştiul va ajunge la 25 de malluri, parcuri de retail şi galerii comerciale cu o suprafaţă compa­rabilă cu cea din Budapes­ta şi Praga, oraşe cu o populaţie mai mică, dar cu o putere de cumpărare mai ridicată decât cea a locuitorilor din capitala Ro­mâniei.

„Volumul livrărilor anun­ţat în Bucureşti pentru 2015 este cel mai ridicat din regiune“, spune Mihaela Gălăţanu, research specialist în cadrul DTZ Echinox.

Potrivit estimărilor ZF, investiţiile realizate în centrele comerciale din Bucureşti s-au ridicat la aproximativ 2 miliarde de euro, iar cele mai mari vânzări sunt realizate de chiriaşii mallurilor AFI Palace Cotroceni şi Băneasa Shopping City, cu un rulaj de peste 200 de milioane de euro pe an fiecare.

Tot în aceste proiecte sunt practicate şi cele mai mari chirii, ţinând cont că proprietarii acestor malluri cer pentru un spaţiu de 100 mp în jur de 6.000 - 7.000 de euro lunar.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- valoarea totală a investiţiilor în proiecte comerciale în Bucureşti; în ce sector sunt cele mai multe proiecte de retail moderne 

- proiecte comerciale care urmează să  fie finalizate în următorii ani

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO