ZF 24

Bucureştiul atrage unu din trei turişti veniţi în România, dar este surclasat de Budapesta şi Praga

Foto: Răzvan Lupică

Foto: Răzvan Lupică

Autor: Cristina Roşca

06.09.2014, 15:23 672

Bucureştiul primeşte anual 2,44 milioane de turişti români şi străini, veniţi în Capitală fie pentru business fie pentru vacanţă, ei reprezentând o treime din numărul total de vizitatori pe care îi primeşte România. Deşi este de departe cel mai vizitat oraş din România, Bucureştiul se află mult în urma altor capitale din Europa Centrală şi de Est, precum Praga sau Budapesta, care primesc anual 5-6 milioane de vizitatori fiecare.

Supranumit cândva „micul Paris”, Bucureştiul a pierdut în perioada comunistă multe dintre clădirile a căror arhitectură amintea de Paris, în locul lor fiind construite blocuri înalte, dar fără formă. Aceste schimbări şi-au pus amprenta asupra numărului de turişti, străinii abia în ultimii ani începând să îşi pună din nou Capitala pe lista de vacanţă. Bucureştiul nu i-a mai convins însă cu comorile arhitectonice, ci prin faptul că este o destinaţie ieftină, cu un număr mare de baruri, cluburi şi restaurante. De altfel, la o plimbare prin centrul istoric al Capitalei, la tot pasul poate fi auzită o limbă străină, fie germană, engleză sau franceză. Supranumit kilometrul zero al distracţiei din Bucureşti, centrul vechi poate reprezenta un indicator al turismului din oraş în contextul în care zona reuneşte câteva zeci de baruri, puburi şi restaurante. Proprietarii localurilor din zonă recunosc că turiştii străini au ajuns să reprezinte chiar jumătate din totalul clienţilor, numărul lor fiind în continuă creştere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO