ZF 24

Buffett îşi pune afacerea pe două roţi cu un retailer de piese moto de 400 mil. euro

Buffett îşi pune afacerea pe două roţi cu un retailer...

Autor: Bogdan Cojocaru

23.02.2015, 00:00 563

Miliardarul american Warren Buffett adaugă un retailer european de piese pentru motociclete familiei în creştere de afaceri administrate prin colosul Berkshire Hathway prin ceea ce celebrul investitor speră că va fi o „uşă deschisă” pentru mai multe achiziţii în Europa, scrie The Financial Times.

Berkshire a semnat un acord pentru cumpărarea cu 400 de milioane de euro a Detlev Louis Motorradvertribes, un retailer german de piese şi accesorii pentru motociclete, după ani de vânătoare fără roade de achiziţii în afara SUA. „Nimic nu atrage mai bine atenţia decât o afacere. Este ceva mai mic decât am face în mod normal, dar este ceva care deschide uşile. Îmi place că am spart gheaţa în Germania”, a spus Buffett.

Louis respectă matricea achiziţiilor Berkshire prin aceea că este o afacere de familie al cărei proprietar a respins ideea vânzării către un rival sau către fonduri de private equity. Afacerea va rămâne o subsidiară indepen­dentă a Berkshire şi va fi supravegheată de unul dintre locotenenţii lui Buffett, Ted Weschler.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO