ZF 24

Bugetarii – 6 zile de concediu fara plata in noiembrie si decembrie

05.11.2009, 19:28 93

Salariatii din sectorul bugetar nu au scapat de concediul fortatfara plata, dar acesta nu va mai avea durata de 10, ci doar de 6zile, scrie Gandul.

6 zile libere neplatite reprezinta fractiunea corespunzatoarecelor 40 de zile lucratoare ramase pană la sfarsitul anului. 10zile libere neplatite corespundeau celor 65 de zile lucratoaresocotite de la 1 octombrie la 31 decembrie 2009.

Prin trimiterea bugetarilor in concedii fortate neplatite timpde zece zile se preconiza reducerea cheltuielilor de personal cu15,5% lunar. Aplicand procentul la 3 luni, rezulta o economietotala la Bugetul de stat de 1,6 miliarde de lei. Fiindca reducereade 15,5% va fi integrala doar în decembrie, fractionata innoiembrie si nula in octombrie, economia efectiva va fi de circa unmiliard de lei. Despre tensiunile sociale la care trebuie sa seastepte autoritatile ca urmare a anuntului privind concediul faraplata cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO