ZF 24

Bugetul MC, suplimentat cu peste 5,7 milioane de lei pentru plata salariilor în instituţii culturale

Bugetul MC, suplimentat cu peste 5,7 milioane de lei...

Autor: Diana Pârvulescu

23.03.2015, 20:51 163

Bugetul Ministerului Culturii pe anul 2015 a fost suplimentat "pentru plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale", printr-o Hotărâre a Guvernului care a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

Astfel, s-a aprobat suplimentarea cu suma de 320.000 de lei la capitolul "Cultură, recreere şi religie", titlul "Cheltuieli de personal", din suma globală prevăzută cu această destinaţie în bugetul Ministerului Finanţelor Publice - "Acţiuni generale".

Sumele vor fi utilizate de direcţiile pentru cultură ale judeţelor Bacău, Botoşani, Buzău, Gorj, Dolj, Mehedinţi, Olt, Suceava şi Vrancea numai pentru plata titlurilor executorii care intră sub incidenţa prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului numărul 71/ 2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.

De asemenea, bugetul Ministerului Culturii a fost mărit cu suma de 5.459.000 de lei, la capitolul "Cultură, recreere şi religie", titlul 51 "Transferuri între unităţi ale administraţiei publice", din suma globală prevăzută cu această destinaţie în bugetul Ministerului Finanţelor Publice - "Acţiuni generale".

Sumele alocate vor fi utilizate de Teatrul Naţional "Mihai Eminescu" din Timişoara, Opera Naţională Română din Timişoara, Opera Naţională Bucureşti, Opera Naţională Română din Iaşi, Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti, Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Teatrul Naţional din Târgu Mureş, Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova, Filarmonica "George Enescu" şi Biblioteca Naţională a României numai pentru plata titlurilor executorii care intră sub incidenţa prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr.71/ 2009, aprobată cu modificări prin legea 230/ 2011, şi ale Ordonanţei Guvernului nr.17/ 2012, aprobată cu modificări prin Legea nr.280/ 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO