ZF 24

Bursa castiga 3,7%, dupa cinci zile de scaderi consecutive. Brokerii asteapta stabilizarea pietei

Bursa castiga 3,7%, dupa cinzi zile de scaderi consecuive. Brokerii asteapta stabilizarea pietei
26.01.2009, 11:29 23

Bursa consemna in prima parte a zilei o crestere de 3,7% la nivelul indicelui general al pietei, condusa de societatile energetice, Petrom (SNP) si Rompetrol Rafinare (RRC), care inregistrau la ora 11:15 o crestere de 3,2% si respectiv 10,3%. Indicele energetic, BET-NG urca cu 4,2%.

“Scaderile foarte mari de saptamana trecuta nu au fost justificate, si au avut loc mai degraba pe fondul unui climat de panica, cumulat cu intrarea investitorilor speculativi in piata. Un rebound era de asteptat, iar spre sfarsitul saptamanii ma astep la o stabilizare a pietei, la preturi corect funamentate, care sa tina cont de contextul economic, mai ales de cel intern”, a declarat Rares Nilas, directorul societatii de brokeraj BT Securities.

La nivelul societatilor financiare, aprecierea era de 2,9%, cea mai mare crestere din randul SIF-urilor fiind consemnata de actiunile SIF Muntenia (SIF4), de 5,8%, urmate de cresterile SIF Moldova (SIF2), de 4,4%, SIF Oltenia (SIF5), de 3,4%, SIF Banat-Crisana (SIF1), de 2,9%, ultima in topul cresterilor fiind SIF Transilvania, care inregistra o apreciere de 2,3%.
Titlurile Alumil Slatina (ALU) si UCM Resita (UCM) consemau cea mai mare apreciere, de 13,6% si respectiv 11,1%, in vreme ce titlurile Oil Terminal (OIL) si Banca Comerciala Carpatica (BCC), pierdeau 4,8% si respectiv 4,2%.

Valorea tranzactiilor se ridica la un mil. lei (0,234 mil. euro), printre cele mai tranzactionate titluri numarandu-se actiunile Rompetrol Rafinare, Amonil Slobozia (AMO), Petrom (SNP) si Banca Transilvania (TLV).

“In continuare trebuie sa ne asteptam la o perioada extrem de volatila pe piata de la Bucuresti, unde orice stire, negativa sau pozitiva se va transpune in evolutia Bursei. Oscilatiile vor fi mari, pe fondul unei stari de surescitare a investitorilor si de reticienta invetitorilor pe termen mediu si lung de intrare la cumparare. Piata va ramane dominata de speculatori, care vor continua sa faca jocurile si in acest inceput de an”, a incheiat Nilas.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO