ZF 24

Bursă: Compania antreprenorială Autonom angajează BRD în calitate de intermediar pentru o posibilă emisiune de obligaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti în ultimul trimestru din 2024

Bursă: Compania antreprenorială Autonom angajează BRD...

Autor: Liviu Popescu

14.06.2024, 18:30 280

Compania antreprenorială Autonom, controlată de fraţii Ştefan, şi care are în derulare două emisiuni de obligaţiuni de 30 mil. euro listate la Bursa de Valori Bucureşti, a angajat BRD în calitate de intermediar pentru o nouă finanţare de la investitori.

“Autonom Services S.A. („Societatea”) informează investitorii despre încheierea unui contract cu BRD – Groupe Société Générale S.A. („BRD”), în calitate de intermediar, în legătură cu intenţia de a lansa, în ultimul trimestru al anului 2024, o emisiune de obligaţiuni corporative („Emisiunea”). Având în vedere proiectele în curs de desfăşurare, pentru a susţine în continuare atât activitatea curentă, cât şi cea investiţională, Societatea informează toate părţile interesate despre analizarea posibilităţii de a implementa, în viitorul apropiat, Emisiunea, inclusiv cu posibilitatea ca obligaţiunile din cadrul Emisiunii să fie corelate cu obiective de sustenabilitate”, se arată într-un raport publicat vineri seară la BVB.

La acest moment, nu există nicio decizie privind implementarea sau nu a Emisiunii. Decizia va fi luată ulterior de către organele statutare competente ale Societăţii în funcţie de rezultatele analizei interne realizate cu sprijinul BRD, precum şi de condiţiile de piaţă. Termenii şi condiţiile Emisiunii vor fi determinate la un moment ulterior, după ce vor fi luate în calcul inclusiv particularităţile pieţei locale de obligaţiuni, menţionează compania.

Compania a raportat pentru 2023 venituri din exploatare de 728 milioane lei, în creştere cu 12%, şi un profit net de 31,9 milioane lei, cu 45% mai mic decât cel din 2022.

Din totalul veniturilor, cea mai mare parte, 257 milioane lei, au provenit din serviciile de leasing operaţional, iar 160 milioane lei din vânzarea autovehiculelor din flota auto şi a echipamentelor pentru închiriere. Alte 120 milioane lei au provenit din închirierea autovehiculelor.

Totalul cheltuielilor din exploatare s-au ridicat la 628 milioane lei, cu 13% peste nivelul din anul anterior.

Compania a avut un profit operaţional de 100 milioane lei, în creştere cu 4,7%. Activele totale ale Autonom s-au majorat anul trecut la 1,59 miliarde lei, de la 1,39 miliarde lei cu un an înainte.

În toamna anului trecut, grupul a lansat pe piaţa din Capitală un nou serviciu de ride hailing, denumit Blue, în urma unei investiţii totale de 5 milioane de euro. În prima fază, aplicaţia va pune la dispoziţie o flotă de 100 autovehicule electrice Tesla Model 3 şi Model Y.

Autonom activează pe piaţa de leasing operaţional şi rent-a-car şi are obligaţiuni listate la BVB sub simbolurile AUT26E şi AUT24E.