ZF 24

Bursa de la Bucureşti începe ziua pe minus, contrar trendului european

Bursa de la Bucureşti începe ziua pe minus, contrar...

Autor: Monica Juganaru

18.12.2013, 11:09 238

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a coborât cu 0,32% în prima parte a şedinţei, iar indicele BET-NG, care reflectă evoluţia titlurilor companiilor din sectorul energetic, a scăzut însă uşor, cu 0,08%.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), s-a plasat cu 0,12% sub cotaţia de marţi.

Indicele BET-XT a scăzut cu 0,17%, iar BET-BK era în stagnare.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde primele 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 3,03 milioane lei (678.000 euro). Titlurile Fondului se tranzacţionau la un preţ de 0,84 lei, în coborâre cu 0,83%.

Bursele europene au deschis miercuri în urcare, recuperând o parte din declinul de marţi, în timp ce investitorii aşteaptă concluziile şedinţei de politică monetară a Rezervei Federale a Statelor Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO