ZF 24

Bursa de la Bucureşti rămâne cu o singură companie străină listată, după ce NEPI s-a retras oficial astăzi de la tranzacţionare

Bursa de la Bucureşti rămâne cu o singură companie străină listată, după ce NEPI s-a retras oficial astăzi de la tranzacţionare

Autor: Roxana Rosu

18.07.2017, 10:17 301

Acţiunile NEPI (NEP), grupul de investiţii imobiliare ce administrează proprietăţi în Capitală precum Mega Mall sau Promenada Mall, au fost retrase marţi de la tranzacţionare, decizie luată în urma fuziunii cu polonezii de la Rockcastle, a anunţat Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Capitalizarea bursieră a NEPI era la data de 11 iulie, atunci când a fost suspendată de la tranzacţionare, în va­loare de 13 miliarde lei (2,82 miliarde euro).

Odată cu retragerea NEPI, piaţa de capital locală va avea listată o singură companie străină, respectiv Erste, a cărei valoare de piaţă este de 68,76 mi­liarde lei (14,94 miliarde euro).

Întregul capital al noii companii, rezultat din fuziunea NEPI şi Capitalizarea bursieră a NEPI era la data de 11 iulie, atunci când a fost suspendată de la tranzacţionare, în va­loare de 13 miliarde lei (2,82 miliarde euro).

În felul acesta, odată cu retragerea NEPI, piaţa de capital locală va avea listată o singură companie străină, respectiv Erste, a cărei valoare de piaţă este de 68,76 mi­liarde lei (14,94 miliarde euro).

Întregul capital al noii companii rezultate din fuziunea NEPI şi Rockcastle va fi listat pe pieţele de capital din Africa de Sud şi Olanda, respectiv pe Johannesburg Stock Exchange şi pe Euronext Amsterdam.

NEPI deţine 34 de proprietăţi generatoare de venituri, şase dezvoltări în curs de construcţie şi şapte dezvoltări condiţionate de obţinerea de autorizaţii şi pre-leasing. Valoarea totală a in­vestiţiilor imobiliare ale NEPI este de 2,5 miliarde euro.

Rockcastle are şapte proprietăţi generatoare de profit, cu o suprafaţă totală de 281,29 milioane lei, evaluate la 818,4 milioane euro. Cel mai mare complex este Bonarka City Centre, amplasat în oraşul polonez Cracovia, în vecinătatea Cehiei şi a Slovaciei, la 355 km de Varşovia. Complexul are o suprafaţă de 71.714 mp şi este evaluat la 372,3 milioane euro.

MonitorulPartidelor CCR, şah la Guvern
AFACERI DE LA ZERO