ZF 24

Bursa din America îşi turează motoarele: a doua săptămână din iunie aduce 8 listări prin care se ţintesc 2 miliarde de dolari din piaţă

Business internaţional

Bursa din America îşi turează motoarele: a doua...

Autor: Alex Ciutacu

10.06.2020, 17:30 254

Opt companii se pregătesc pentru lista­rea pe bursele americane săptă­mâ­na aceasta, după ce săptămâna trecută s-a dovedit a fi cea mai aglomerată din 2020 din perspectiva noilor intraţi la tranzacţionare, potrivit MarketWatch.

„Pentru prima dată din iunie 2018, toate IPO-urile de săptămâna trecută au atras fonduri peste ţintele propuse, fie printr-un preţ care s-a aşezat peste marja stabilită de companie, fie prin majorarea ofertei“, au explicat repre­zentanţii companiei de cercetare instituţională Renaissance Capital.

Până acum, anul 2020 a adus 43 de IPO-uri, în scădere cu 31% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Printre tranzacţiile de săptămâna trecută se numără şi cea mai mare listare din 2020, unde Warner Music Group s-a întors în pieţele publice după nouă ani şi a strâns 1,93 miliarde dolari prin vânzarea unui pachet de 77 mi­lioane de acţiuni, la un preţ de 25 de dolari fiecare.

Cea mai mare tranzacţie aşteptată în a doua săptămână din luna iunie este cea a companiei de decoraţiuni exte­ri­oare Azek, care vrea să strângă 625 mil. dolari. În primele şase luni ale anului fiscal 2019-2020, care s-au finalizat în luna martie, compania a ra­portat o pierdere netă de 5,8 mil. dolari, faţă de o pierdere de 20,8 mil. dolari raportată în aceeaşi perioadă a anului anterior.

A doua cea mai mare tranzacţie aşteptată în această săptămână este cea prin care platforma online pentru ma­şini second-hand Vroom vrea să atragă 467 mil. dolari.

Compania a raportat pierderi de 143 mil. dolari în 2019, în creştere faţă de o pierdere de 85,2 mil. dolari raportată în anul anterior.

Celelalte tranzacţii aşteptate săptă­mâna aceasta includ: producătorul chinez de teste pentru depistarea cancerului Burning Rock Biotech, care vrea să strângă până la 210 mil. dolari; compania de biotehnologie Avidity Biosciences, care vrea să atragă până la 160 mil. dolari; compania de biotehno­logie Generation Bio, care vrea să atragă până la 133,2 mil. dolari; marketplace-ul chinez de date mobile uCloudlink, care vrea să strângă până la 53 mil. dolari; compania de biotehno­logie Lantern Pharma, care vrea să atragă până la 26,5 mil. dolari şi SPAC Hudson Executive Investment, un vehicul de tip blank-check, care vrea să strângă până la 300 mil. dolari.

(n. red: blank-check este un tip de entitate care nu are domeniul de activitate stabilit, ci doar se pregăteşte să cumpere o companie după IPO – în cazul SPAC, entitatea vrea să achiziţioneze un business din sănătate sau un fintech).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO