ZF 24

Bursa din New York câştigă lupta cu Nasdaq pentru listarea Twitter

Foto: AFP

Foto: AFP

Autor: Adrian Seceleanu

16.10.2013, 19:51 230

Decizia reţelei sociale online Twitter de a se lista pe bursa din New York (NYSE) - la fel ca Pandora Media, LinkedIn sau Yelp Inc. - va deschide apetitul pentru NYSE şi în rândul altor companii de internet care câştigă astfel un meci important cu rivalii de la Nasdaq, scrie Bloomberg. Nasdaq a câştigat meciul cu NYSE în cazul listării Facebook, însă o eroare software, care a întârziat întreg procesul i-a ştirbit reputaţia în faţa investitorilor.

Competiţia pentru listări între cele două burse este una dură în condiţiile în care acestea obţin circa o cincime din onorariile plătite pentru listare. Twitter, care are în plan - potrivit unor surse familiare situaţiei - să obţină peste un miliard de dolari, este una dintre cele mai mari listări care vor avea loc în acest an. Twitter a avut în al treilea trimestru venituri de 168,6 mil. $, dublu faţă de anul precedent, însă pierderile nete s-au triplat la 64,6 mil. euro.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO