ZF 24

Bursa din Varsovia vrea ca 25% din companiile listate sa fie straine

05.04.2007, 13:39 15

Bursa din Varsovia, controlata de stat, urmareste ca firmele straine sa reprezinte cel putin 25% din totalul companiilor listate, in functie de numar si de capitalizarea de piata, in urmatorii ani, a declarat pentru Reuters presedintele institutiei, Ludwik Sobolewski.

Infiintata in 1991, bursa din Varsovia este cea mai mare din statele europene foste comuniste, dar numai 12 din cele aproximativ 300 de companii listate sunt straine, reprezentand 28% din capitalizarea de piata de 250 miliarde de dolari.

Spre comparatie, la bursa din Viena sunt tranzactionate titlurile a 16 firme straine, care contribuie cu aproape 60% la capitalizarea de 477 miliarde de dolari.

Bursa de stat intentioneaza sa creeze o piata regionala la Varsovia, sa intensifice cooperarea cu alte burse, pentru a permite listarile pe mai multe piete, si estimeaza ca firmele straine cu valori ridicate vor majora importanta institutiei.

"In cativa ani ar trebui sa avem legaturi solide cu alte burse din regiune si ar trebui sa devenim o piata financiara importanta, cel putin la nivelul micro-regiunii care include Cehia, Slovacia, Ucraina si Romania", a afirmat Sobolewski. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO