ZF 24

Bursele asiatice revin pe plus, conduse de banci si de companiile IT

13.02.2009, 09:51 22

Bursele asiatice au incheiat saptamana pe verde pentru prima data in cinci zile, conduse fiind de institutiile financiare si companiile de electronice.

Printre bancile cu cele mai puternice avansuri s-a numarat si Australia & New Zealand Banking Group, a treia mare banca australiana, care a avansat cu 9% dupa ce senatul australian a aprobat un pachet de stimulare fiscala in valoare de 28 miliarde dolari.

Sichuan Changhong Electric, cel mai mare producator de televizoare din China, a avansat cu 10% la bursa din Shanghai, dupa aparitia unor stiri privind o posibila interventie a guvernului chinez pentru revigorarea industriei electronice. Producatorul de electronice Pioneer insa a cazut cu 20% la bursa din Tokio dupa ce a anuntat rezultate financiare dezastruoase pentru companie.

Indicele MSCI Asia Pacific a avansat cu 1% la 81,99 puncte, reusind sa recupereze o parte din pierderile de 1,7% inregistrate la inceputul saptamanii.

Indicele japonez Nikkei 225 a urcat cu 1%, in timp ce indicele Bursei din Hong Kong, Hang Seng, a castigat 2,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO