ZF 24

Căldura vine de la italieni. Povestea Ariston Thermo în România

Paolo Merloni, preşedintele executiv şi proprietarul grupului italian Ariston Thermo

Galerie foto

Autor: Andreea Neferu

07.06.2015, 14:53 348

România, o piaţă tânără încă în domeniul centralelor termice, a resimţit criza, însă în ultima perioadă se simte un reviriment, iar Paolo Merloni, preşedintele executiv şi proprietarul grupului italian Ariston Thermo, îşi pune speranţele în potenţialul de creştere al sectorului local.

„Piaţa românească este strategică pentru grup, cu un important potenţial de creştere în următorii ani. O caracteristică specifică pentru România este că faţă de Europa de Vest există o pondere importantă a achiziţiilor de centrale termice care înlocuiesc sistemul centralizat de încălzire, care este ineficient, costurile în creştere ale acestuia determinând un număr din ce în ce mai mare de români să aleagă varianta unui sistem propriu de încălzire”, afirmă Merloni.

În opinia lui, România este o piaţă mult mai puţin matură şi mai tânără com­parativ cu ţări precum Italia sau Ger­mania, însă tocmai din acest motiv ritmul potenţial de creştere este exponen­ţi­al mai mare ca în vestul Europei din perspectiva vânzărilor de centrale termice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO