ZF 24

Cancescu: Castelul Bran a fost vandut, MC dezminte (Update)

25.01.2007, 12:16 19

Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, a declarat, astazi, ca a primit un fax de la Dominic de Habsburg prin care este instiintat ca oferta de vanzare a Castelului Bran nu mai este valabila, intrucat obiectivul turistic a fost vandut "unei firme de peste Ocean la o suma mult mai mare".
Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, sustine insa ca declaratiile lui Aristotel Cancescu reprezinta "o aberatie", precizand ca Dominic de Habsburg nu putea din punct de vedere legal sa vanda castelul altcuiva decat statului roman.
"Nu sunt la curent cu faptul ca s-ar fi vandut, este o aberatie din punct de vedere juridic. Nu s-a facut inca nicio oferta de vanzare a Castelului Bran statului roman. Toata acesata chestiune este o pseudo-bomba cu efecte strict mediatice. Teoretic si practic nu se putea vinde, este o incercare de a imbata romanii cu apa de ploaie. (...) Legal, Dominic de Habsburg nu putea sa-l vanda pentru ca il dau in judecata si va pierde cu succes in orice tribunal din lume, pentru ca nu a respectat legea romaneasca. Dar daca a facut acest lucru, risca sa piarda si banii si castelul", a declarat Adrian Iorgulescu. Avocatul Corin Trandafir, reprezentantul intereselor familiei de Habsburg in Romania, a declarat, astazi, ca nu s-a finalizat nicio tranzactie de vanzare a Castelului Bran, precizand doar ca a fost retrasa oferta de 60 de milioane de euro facuta Consiliului Judetean Brasov.
"Nu a avut loc nicio tranzactie in privinta Castelului Bran. Evident ca nu s-a vandut inca, trebuie sa trecem prin procedurile de preemptiune cu statul roman. Intr-adevar, am anuntat Consiliul Judetean Brasov ca oferta noastra nu mai este valabila", a declarat avocatul Corin Trandafir de la firma de avocatura Rubin Meyer Doru & Trandafir, reprezentantul intereselor familiei Habsburg in Romania. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO