ZF 24

Când ar putea lansa Dacia primul model electric. Ce anunţă Carlos Ghosn, şeful Renault

Când ar putea lansa Dacia primul model electric. Ce...

Autor: Bogdan Alecu

11.09.2013, 12:07 1246

Alianţa Renault Nissan este una dintre cele mai active pe piaţa automobilelor electrice la nivel mondial, lansând o gamă întreagă de maşini pe baterii. În acest context, în care spre exemplu Renault a reuşit să reducă preţul unui astfel de automobil spre 20.000 de euro, a apărut şi întrebarea când ar putea lansa Dacia un automobil low-cost electric.

"Problema cu lansarea unui model Dacia electric nu ţine de ofertă, ci de cerere şi în acest moment nu există cerere pentru o astfel de maşină produsă de Dacia. Atunci când va exista o asfel de cerere, vom produce modele Dacia electrice", a declarat Carlos Ghosn, şeful alianţei Renault Nissan.

Ghosn a subliniat că maşinile electrice au înprezent preţuri mai mari decât cele obişnuite din simplul fapt că nu sunt produse într-un număr la fel de mare, dar şi acest prag va fi depăşit.

"Acum nu poţi progresa în industria auto fără maşini cu motoare electrice, fie că vorbim de hibride, hibride ce se pot alimenta de la priză sau maşini complet eletrice. China, SUA sau Japonia au o cerere foarte mare de astfel de automobile, iar ţările emergente precum Rusia, India sau Brazilia o cerere redusă pentru că nu sunt încurajate", a subliniat Ghosn.

Când au apărut iniţial primele maşini electrice de serie aveau preţuri de peste 40.000 de euro şi dimensiunile unei maşini mici de oraş, dar odatăcu lansarea unora precum Renault ZOE sau smart electric drive preţurile au scăzut spre 20.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO