„Emitenţii care au înregistrat creşteri spectaculoase de la anun­ţarea dividendelor trebuie priviţi cu o anumită precauţie"

Când este mai bine să cumperi acţiuni pe bursă: înainte sau după data de dividend?

25 apr 2014 Autor: Adrian Cojocar

Acţiunile Alumil Rom Industry, Transelectrica, Aerostar, Conpet, Bursa de Valori, Zentiva sau Rompetrol Well Services au înregistrat în decurs de câteva săptămâni, de la anunţul de dividend, o creştere a cotaţiei acţiunilor chiar mai mare decât valoarea dividendului propus de conducerea societăţilor.

În aceste cazuri ar putea fi mai benefic ca un investitor să aştepte trecerea perioadei de dividende pentru a achiziţiona titluri, spun brokerii.

„Emitenţii care au înregistrat creşteri spectaculoase de la anun­ţarea dividendelor trebuie priviţi cu o anumită precauţie pentru că există riscul ca acţiunile acestora să se corecteze mai mult decât nivelul dividendelor acordate. Acţiunile care au crescut mai puţin oferă o anumită încredere că preţul nu se va corecta mai mult decât dividendul“, spune Liviu Avram, directorul de tranzacţionare al firmei de brokeraj NBG Securities.

Titlurile Alumil s-au apreciat cu 92% pe bursă de la anunţul de dividend, cotaţia acţiunilor urcând de atunci şi până în prezent cu 0,811 lei/acţiune, în timp ce dividendul pe care l-ar încasa în acest an investitorii este de 0,64 lei/acţiune. O creştere spectaculoasă de 20,6% au marcat de la propunerea de dividend şi titlurile Transelectrica, aprecierea de preţ depăşind cu 45% dividendul propus de companie, de 2,228 lei/titlu.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.04.2014

 
Cuvinte cheie:
Finante personale
, dividende
, actiuni
, titluri
, actiune
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide