ZF 24

Când va deschide Mega Image magazinul din Băneasa, de vizavi de Ikea

Autor: Cristina Roşca

01.07.2015, 16:38 2909

Retailerul Belgian Mega Image se pregăteşte să înceapă lucrările de construcţie pentru magazinul pe care îl va ridica în Nordul Bucureştiului, vizavi de zona comercială Băneasa. Deschiderea acestui magazin este estimată pentru decembrie 2015-primul trimestru din 2016, potrivit reprezentanţilor Mega Image.

Ziarul Financiar a scris în ediţia de ieri că lanţul belgian de supermarketuri Mega Image va merge împreună cu retailerul de echipamente sportive Decathlon în zona de nord a Bucureştiului, cel mai fierbinte loc de cumpărături din România. Cei doi retaileri urmează să dezvolte de la zero un nou proiect vizavi de magazinul Ikea şi de centrul comercial Băneasa Shopping City. Această zonă, cuprinde mallul Băneasa Shopping City al omului de afaceri Gabriel Popoviciu şi magazinele Ikea (mobilier), Carrefour (hipermarket), Mobexpert (mobilă) şi Brico Depot (bricolaj). În total, businessul din zonă se ridică la circa jumătate de miliard de euro, potrivit estimărilor ZF.

“Suprafaţa sălii de vânzare a Mega Image va fi de aproximativ 2.000 mp, la care se adaugă anexele. Clădirea este configurată cu nivelul comercial amplasat la înălţime, la etajul 1, astfel încât parcarea să fie amenajată la nivelul parter, ocupând aproape întreaga parcelă”, potrivit reprezentanţilor Mega Image. Parcarea va fi amenajată pentru circa 390 de maşini.

Ei mai spun că au deja autorizaţie de construire, iar în baza ei au demarat lucrările de pregătire a terenului, urmând să înceapă în curând şi edificarea clădirii. Reprezentanţii Mega Image nu spun dacă au cumpărat terenul sau merg în chirie. Potrivit datelor ZF, terenul este deţinut de o firmă din Turcia.

“Spaţiul comercial al Mega Image este completat de un alt spaţiu comercial cu suprafaţă de vânzare de peste 3.900 mp, pentru care avem deja încheiată o colaborare.” Acest spaţiu urmază a fi ocupat de retailerul Decathlon, compania confirmând parteneriatul cu Mega Image şI suprafaţa magazinului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO