ZF 24

Capitala este oficial în scenariul verde: Se deschid restaurantele şi sălile de spectacol la 50% din capacitate, şi pot fi organizate evenimente în aer liber cu 300 de persoane

Capitala este oficial în scenariul verde: Se deschid...

Autor: Andreea Tobias

13.05.2021, 12:43 206

Bucureştiul este oficial în scenariul verde. Se deschid restaurantele şi sălile de spectacol pe interior, la o capacitate de 50%. Copiii continuă să meargă la şcoală în scenariu hibrid, până la scăderea ratei de infectare sub 1 la mia de locuitori.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat joi, după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, că decizia este de a trece Capitala în scenariul verde, ceea ce înseamnă că sălile de spectacol şi restaurantele se deschid în interior la o capacitate de 50%.

Pot fi organizate evenimente culturale în aer liber cu până la 300 de participanţi.

În ce priveşte şcolile din Bucureşti, vor fi deschise în totalitate după ce rata de infectare scade sub 1 la mie.

Restricţiile de circulaţie pentru timpul nopţii rămân valabile pe perioada stării de alertă, a adăugat Alin Stoica.

Întrebat despre eliminarea măştilor în aer liber, prefectul a spus că trebuie să răspundă epidemiologii.

„În Bucureşti am atins astăzi 1 milion de persoane vaccinate cu cel puţin o doză, deci lucrurile arată încurajator. Dacă ne uităm la alte state, la peste 50 - 60% rată de vaccinare s-a renunţat la purtarea măştii şi există şi la noi iniţiative şi discuţii ca, de exemplu, în spaţiile de birouri sau în alte zone unde sunt doar persoane vaccinate să se renunţe la purtarea măştii, ceea ce poate fi o măsură bună”, a spus Stoica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO