ZF 24

Care sunt cele mai ieftine credite de consum: topul dobanzilor

Care sunt cele mai ieftine credite de consum: topul dobanzilor
19.01.2010, 17:46 142

Dobanzile la credite creditele de consum coboara timid in ciudasemnalelor de relaxare a politicii monetare venite din partea BNR,costul anual efectiv al unui imprumut de nevoi personale in leifiind situat in foarte putine cazuri sub 20%.

Cel mai ieftin credit de consum in lei se afla in oferta BanciiTransilvania si vine cu o dobanda anuala efectiva de 17,7%, la uncredit de 20.000 de lei contractat pe o perioada de cinci ani,potrivit datelor de pe portalul financiar Conso.ro. Valoarea rateilunare este de 476 lei.

Intesa Sanpaolo Bank are in oferta un credit de nevoi personale inlei cu o dobanda anuala efectiva de 18,4%, ceea ce inseamna capentru un credit de 20.000 de lei contractat pe o perioada de cinciani clientul trebuie sa dea inapoi bancii 29.600 de lei. Ratalunare este de 486 de lei.

BRD, Garanti Bank si Piraeus Bank vin cu dobanzi anuale efective inintervalul 20-21%, ceea ce inseamna o rata lunara in jurul a 530 delei/luna pentru un credit de 20.000 de lei contractat pe o perioadade cinci ani.

La celalalt capat se afla imprumuturile oferite de unele IFN-urispecializate in credite de consum si care pot ajunge la un costanual efectiv de 35-40%.
Bancherii spun ca nu pot reporni foarte rapid creditarea inconditiile in care imprumuturile neperformante continua sadeterioreze calitatea portofoliilor de credite, iar somajul ridicatsi veniturile in scadere mentin la un nivel foarte slab cerereasolvabila pentru astfel de produse.

AFACERI DE LA ZERO