ZF 24

Carrefour România a intrat în insolvenţă la cererea unui distribuitor de scutece. Retailerul a făcut apel la decizia surprinzătoare a Tribunalului Bucureşti, care se va judeca în prima săptămână din ianuarie 2014

Carrefour România a intrat în insolvenţă la cererea...

Autor: Cristina Roşca

31.12.2013, 13:28 15829

Tribunalul Bucureşti a aprobat cererea de intrare în insolvenţă a Carrefour România, compania care administrează reţeaua locală omonimă de hipermarketuri, la cererea unui furnizor.

Decizia a fost publicata pe siteul Tribunalului Bucureşti

Procedura de insolvenţă a fost cerută de compania GSL Logistic, un distribuitor de scutece şi accesorii pentru copii si adulti din Bucuresti.

Potrivit unor surse apropiate companiei, datoriile Carrefour România către furnizor sunt de circa 800.000 de lei (170.000 de euro). La cererea avocaţilor, Carrefour a achitat deja datoria şi a cerut suspendarea hotărârii de intrare în insolvenţă, o decizie urmând a fi luată în prima săptămână din luna ianuarie.

GSL Logistic, o companie cu 8 angajaţi, a avut în 2012 o cifră de afaceri de 1,7 milioane de lei, în scădere cu 15% faţă de anul precedent, şi un profit de 12.800 de lei, conform datelor publicate de Ministerul de Finanţe.

Carrefour România, care operează în România 25 de hipermarketuri omonime, a încheiat anul 2012 cu afaceri de 962 de milioane de euro (4,3 miliarde de lei) şi profit de 23 de milioane de euro.

UPDATE:

Carrefour Romania a emis in cursul dupa-amiezii un comunicat oficial. Prezentam mai jos comunicatul companiei

"Carrefour Romania SA considera ca aceasta hotarire este netemeinica, intrucat situatia financiara a Carrefour Romania SA este extrem de solida, iar pretinsa creanta a societatii comerciale care a declansat aceasta procedura judiciara a fost deja achitata, cererea sa fiind lipsita de obiect. Avocatii nostri au fost mandatati sa initieze toate demersuri legale care se impun pentru atacarea acestei hotarari care inca nu a fost comunicata oficial societatii noastre.

Informăm pe această cale toţi partenerii noştri (furnizori, clienţi, consumatori) că activitatea Carrefour Romania SA se desfăşoară în condiţii normale, societatea urmand a-si respecta  toate obligaţiile, potrivit contractelor încheiate".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO