ZF 24

Casa de Insolventa Moldova a fost aleasa lichidator la Terom Iasi

10.07.2007, 15:06 139

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a ales, marti, oferta depusa de Casa de Insolventa Moldova SPRL din Iasi pentru licitatia de desemnare a lichidatorului companiei Terom Iasi, a anuntat institutia.

"Firma care a intrunit cel mai mare punctaj si care a fost desemnata de AVAS pentru a realiza lichidarea societatii iesene este Casa de Insolventa Moldova SPRL Iasi", se arata intr-un comunicat al AVAS, publicat astazi.

Valoarea preliminata a activelor imobilizate, la sfarsitul lunii aprilie, a fost de 6,75 milioane lei (2 milioane de euro), iar datoriile companiei de aproximativ 70 milioane lei (22 de milioane de euro).

Remunerarea lichidatorului se face prin aplicarea unei cote de comision asupra valorii totale incasate din vanzarea bunurilor, din recuperarea creantelor societatii comerciale, precum si din vanzarea stocurilor, nominalizate in evidenta contabila a societatii la data preluarii patrimoniului acesteia de catre lichidator, potrivit AVAS.

Terom Iasi a fost privatizata pentru prima data in 2003, cand a fost preluat de sirianul Ammar Nanaa. Insa, in 2005, acesta a parasit tara, fiind suspectat ca ar fi devalizat fabrica pentru a finanta activitti de terorism international. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO