ZF 24

Cât costă să trăieşti în Bucureşti şi cum sunt preţurile faţă de cele mai scumpe şi cele mai ieftine oraşe din lume

Analiză ZF

Cât costă să trăieşti în Bucureşti şi cum sunt preţurile faţă de cele mai scumpe şi cele mai ieftine oraşe din lume

Bucureştiul are preţuri mai mari la alimente (pâine şi bere), dar mai mici la servicii precum mersul la coafor. Se remarcă diferenţe clare faţă de Damasc sau Almata (Kazahstan) spre exemplu, preţurile la alimente fiind de 2-3 ori mai mari pe plan local.

Autor: Cristina Roşca

05.07.2020, 12:21 5641

♦ Preţurile din Capitală sunt la jumătate sau chiar mai mici decât cele din cele mai scumpe oraşe din lume ♦ La polul opus, faţă de cele mai ieftine urbe de la nivel mondial, Bucureştiul are preţuri mai mari la alimente, dar mai mici la servicii şi bunuri nealimentare.

Bucureştiul se poziţionează de­parte de cele mai scumpe oraşe din lume, clasament condus de Singapore, Hong Kong, Osaka, New York şi Paris. Astfel, o pâine de un kilogram costă în medie 2,5 dolari în Capitală faţă de 8,6 dolari la New York sau 5,2 dolari în capitala Franţei. Totodată, preţul per metru pătrat pentru un apartament în centrul Bucureştiului este de 2.500 de dolari în medie, arată estimările ZF pe baza jucătorilor din piaţă. Valoarea este de cinci până la 13 ori mai mică decât în cele cinci centre urbane considerate a fi cele mai scumpe din lume.

Rezultatele sunt similare în cazul comparaţiilor de preţ pentru alte bunuri – alimentare sau nealimentare – şi servicii.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO