ZF 24

Cât de dependente sunt economiile lumii de turism din perspectiva locurilor de muncă. În România sub 5% din populaţia activă e angajată în turism, printre cele mai mici ponderi din lume, la jumătate faţă de media mondială

ANALIZĂ

Cât de dependente sunt economiile lumii de turism din...

Autor: Cristina Roşca

20.06.2020, 12:53 945

♦ La nivel mondial, circa 330 de milioane de oameni lucrează în industria turismului, adică 10% din totalul angajaţilor, arată datele Visual Capitalist care citează World Travel and Tourism Council.

În România circa 210.000 de persoane lucrează în turism, ceea ce înseamnă mai puţin de 4,2% din totalul anga­jaţilor din economie, aceas­ta fiind una din­tre cele mai mici pon­deri din Europa, dar şi din afara ei. 

Spre comparaţie, ponderea la nivel mondial e dublă, în Italia şi Spania e de trei ori mai mare, iar în Grecia sau Croaţia sare de 22%. Cel mai dependent stat din Europa de in­dus­tria tu­rismului este Muntenegru unde unu din trei salariaţi lucrează în domeniu. Ponderile urcă şi mult mai sus, în cazul insulelor din Caraibe ajun­gând la 80-90%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO