ZF 24

Cătălin Copăescu, Ponderas, spital pentru obezitate: Nu ne-am gândit că în patru ani vom avea nevoie de o suprafaţă dublă. Realizăm cel puţin cinci operaţii în fiecare zi

Cătălin Co­păescu, acţionar majoritar al Ponderas: În această etapă în dezvoltarea businessului medical, nu ne putem permite să investim în ziduri. Investim în echipamente, în personal.

Cătălin Co­păescu, acţionar majoritar al Ponderas: În această etapă în dezvoltarea businessului medical, nu ne putem permite să investim în ziduri. Investim în echipamente, în personal.

Autor: Ioana David

20.03.2015, 00:08 3117

Acţionarii români ai spitalului Ponderas din Capitală, profilat pe servicii de chirurgie bariatrică (chirurgia obezităţii), au investit 4 mil. euro (18 mil. lei) în mutarea într-un nou spaţiu, cu o capacitate dublă, 9.000 de metri pătraţi de spaţii medicale, 141 de paturi, opt săli de operaţie şi peste 25 de cabinete medicale.

„Aveam 5-10 operaţii pe zi, deci peste 50 pe săptămână, dublu faţă de cât realizam anterior“, a spus medicul Cătălin Co­păescu, cel care deţine pa­chetul ma­joritar de acţiuni al companiei.

Mutarea spita­lu­lui are loc la patru ani de la deschidere, în 2011, când a fost lansat sub numele de Delta Hospital în urma unei investiţii de 13 mil. euro. Acţionarii minoritari ai spitalului sunt medicul Alina Ambrozie (soţia lui Cătălin Copăescu, care este şi directorul executiv al unităţii), Anca Co­păescu, Daniela Godoroja şi Mihai Go­doroja. La doi ani de la inaugurare, spitalul a trecut printr-un rebranding, când a luat numele de Ponderas.

Firma care operează spitalul este Delta Health Care SRL, care se află pe locul doi în topul celor mai mari companii din România care realizează activităţi spitaliceşti.

„Nu ne-am gândit că vom avea nevoie de o sprafaţă dublă. Aveam un contract pe zece ani în locaţia precedentă“, a mai spus Copăescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO