ZF 24

Câte comisii a obţinut partidul lui Cioloş: Grupul PPE ar obţinut preşedinţia a 7 comisii, S&D 5 comisii şi Renew 3 comisii

Câte comisii a obţinut partidul lui Cioloş: Grupul PPE...

Autor: Departamentul Politic

27.06.2019, 15:28 673

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a anunţat că în viitoarea legislatură a Parlamentului European grupul PPE a obţinut preşedinţia a şapte comisii, grupul socialiştilor şi democraţilor a obţinut cinci comisii, iare grupul „Reînnoim Europa” a trei comisii.

„Grupurile politice din Parlamentul European au repartizat preşedinţiile comisiilor de specialitate. Grupul PPE, ca cel mai mare grup din Parlament, a obţinut preşedinţia a 7 comisii, Grupul Socialiştilor a obţinut 5 comisii, iar Renew a obţinut 3 comisii. Este foarte bine că PPE a obţinut conducerea Comisiei pentru afaceri externe pentru că acest lucru ne va ajuta inclusiv în sprijinirea mai puternică a Republicii Moldova. Este foarte bine că am obţinut conducerea Comisiei pentru industrie. În această Comisie, PPE va apăra sectorul industrial european şi locurile de muncă ale românilor şi europenilor. Este foarte bine că am obţinut conducerea Comisiei pentru control bugetar. În felul aceste ne asigurăm că fondurile europene sunt cheltuite bine şi în deplină transparenţă”, a scris Siegfried Mureşan, joi, pe Facebook.

Eurodeputatul liberal a adăugat că funcţiile vor fi alocate europarlamentarilor PPE săptămâna viitoare.

„Săptămâna viitoare aceste funcţii vor fi alocate europarlamentarilor din Grupul PPE. Noi, delegaţia română din Grupul PPE, suntem a treia cea mai mare delegaţie. Negociem intens in aceste săptămâni la nivelul Grupului PPE. Sunt încrezător că săptămâna viitoare vă vom putea da alte veşti bune despre funcţiile importante în Parlamentul European obţinute de membrii delegaţiei române”, a conchis Siegfried Mureşan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO