ZF 24

Câţi antreprenori tineri are România, câte femei au acţiuni în companiile din fiecare judeţ şi ce firme au înfiinţat studenţii

Câţi antreprenori tineri are România, câte femei au...

Autor: Adelina Mihai

16.09.2013, 19:01 1682

Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi-a extins aria de statistici destinate mediului de afaceri, care sunt disponibile gratuit site-ul instituţiei (http://www.onrc.ro/romana/statistici.php), potrivit unei informări transmise de instituţie. Decizia instituţiei a fost adoptată ca urmare a solicitărilor tot mai frecvente din partea mass-media, dar şi a persoanelor care activează în sectorul economic.

Astfel, pe lângă statisticile deja existente şi care erau actualizate lunar de Registrul Comerţului (cum ar fi numărul de radieri de firme sau de firme nou înregistrate), pe pagina de internet a instituţiei pot fi consultate informaţii legate de numărul de firme înfiinţate de studenţii care au beneficiat de facilităţi fiscale în acest sens, de numărul de firme înmatriculate de tinerii antreprenori sub formă de SRL-D (SRL- debutant) cu ajutor de la stat, dar şi distribuţia pe sexe, în fiecare judeţ, a acţionarilor din companiile active sau a celor care au PFA. De asemenea, noile date statistice arată şi o structură a companiilor în funcţie de vârsta acţionarilor.

Astfel, din cele peste 700.000 de persoane juridice active în luna august a acestui an, care au împreună peste 1,13 milioane de asociaţi sau acţionari, cei mai mulţi (aproape 29%) au vârste cuprinse între 30 şi 39 de ani, 27% au între 40 şi 49 de ani, în timp ce doar 11% au până în 29 de ani. De asemenea, datele pe luna august arată că cea mai mare pondere în rândul acţionarilor sau asociaţilor din companii o au bărbaţii, care reprezintă 64% (adică aproape 730.000 de persoane) din totalul acţionarilor sau asociaţilor din firmele înregistrate în România.

Alte date publicate de Registrul Comerţului se referă la numărul de firme organizate sub formă de PFA (persoană fizică autorizată), II (întreprindere individuală) sau IF (întreprindere familială), iar statisticile pe luna august arată că în Româia există peste 340.000 de astfel de firme, care au împreumnă 400.000 de asociaţi/acţionari. Fiecare dintre noile statistici sunt furnizate şi la nivel judeţean.

Ce date statistice noi publică Registrul Comerţului:

· Înmatriculări societăţi (în baza H.G. nr. 166/2003) - facilităţi oferite studenţilor;

Înmatriculări SRL-D;
Distribuţia pe sexe a asociaţilor/acţionarilor persoanelor juridice active;
Distribuţia pe sexe a titularilor/membrilor PFA/II/IF active;
Persoane juridice active după vârsta asociaţilor/acţionarilor;
· PFA/II/IF active după vârsta titularilor/membrilor;

Distribuţia pe sexe a persoanelor împuternicite ale firmelor active;
Persoane juridice active după vârsta persoanelor împuternicite. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO