ZF 24

Câţi bani a câştigat Simona Halep după ce a învins-o pe Serena Williams şi ce premiu ar putea primi dacă iese campioană

Câţi bani a câştigat Simona Halep după ce a învins-o pe Serena Williams şi ce premiu ar putea primi dacă iese campioană

Autor: Oana Stupinean

22.10.2014, 13:26 15854

Simona Halep a învins-o miercuri pe americanca Serena Williams la turneul campioanelor de la Singapore, cea mai importantă victorie a tenismencei românce de 23 de ani.

Aceasta este prima victorie a Simonei, numărul 4 WTA, împotriva Serenei Williams, care până la meciul de miercuri deţinea prima poziţie în acelaşi clasament.

Turneul campioanelor de la Singapore este una dintre cele mai importante competiţii din tenisul feminin, cu premii totale în valoare de 6,5 milioane de dolari. La turneu participă cele mai bune 8 jucătoare ale anului, care joacă în două grupe de câte patru. Fiecare participantă joacă un meci împotriva celorlalte trei, primele două clasate în grupă se califică pentru semifinale, de unde se aleg cele două finaliste.

În primul meci disputat în cadrul turneului, Simona Halep a învins-o pe canadiancă Eugenie Bouchard, locul 5 WTA cu scorul de 6-2, 6-3, asigurându-şi un premiu de 283.000 de dolari. După victoria de azi Simona beneficiază de un premiu de 406.000 de dolari, iar dacă va câştiga şi ultimul meci al grupei va primi 569.000 de dolari.

Semifinalistele turneului de la Singapore primesc 606.000 de dolari, jucătoarele care se califică în finală sunt premiate cu 1,114 milioane de dolari, iar campioana este recompensată cu 2,2 milioane de dolari.

Simpla participare la turneul de la Singapore asigură un premiu financiar de 140.000 de dolari.

Halep şi Williams s-au mai întâlnit de trei ori până în prezent, de fiecare dată impunându-se jucătoarea americană. Ele au jucat prima dată una împotriva celeilalte în 2011, în turul doi al turneului de la Wimbledon, când Serena Williams a câştigat în trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-1.

Serena Williams, locul 1 WTA nu a mai pierduse un set fără să câştige vreun ghem din mai 2013, de la turneul de la Madrid. Acesta este al optulea set pierdut cu 0-6 de Williams în carieră.

Simona Halep ocupă locul 1 în Grupa Roşie, cu două victorii în tot atâtea meciuri, şi este aproape de calificarea în semifinale. Ea va juca, vineri, ultima partidă din grupă, cu sportiva sârbă Ana Ivanovici, locul 7 WTA.

Halep este a treia româncă în istorie participantă la o ediţie a finalei sezonului, după Virginia Ruzici şi Irina Spîrlea.

AFACERI DE LA ZERO