ZF 24

Câţi bani au încasat din petrecerea organizată proprietarii de restaurante, hoteluri şi cluburi din ţară

Câţi bani au încasat din petrecerea organizată...

Autor: Mirabela Tiron

06.01.2014, 00:06 338
Petrecerea de Revelion a adus încasări cuprinse între circa 16 şi 24 de milioane de euro proprietarilor de restaurante, baruri şi hoteluri (cele care au pus la dispoziţie săli pentru evenimente), potrivit calculelor ZF, ce iau în considerare un tarif mediu de 80 de euro de persoană şi circa 200.000-300.000 de ro­mâni care s-au distrat la o petrecere organizată de un operator din turism.
 
Acestea sunt doar estimări privind veniturile generate de petrecerea de Revelion, fără a lua în calcul şi numărul de nopţi de cazare pe care le-au petrecut unii români în pensiunile sau hotelurile din ţară. Cele mai multe unităţi de cazare au inclus în tariful sejurului şi petrecerea de Revelion.
 
Pe piaţa din România operează circa 17.000 de companii cu CAEN-ul restaurante, din care aproape 3.200 în Bucureşti. La acestea se mai adaugă sălile de evenimente din hotelurile din ţară (circa 1.400 de hoteluri în care se găsesc şi restaurante sau baruri) şi alte câteva mii de  cluburi.
 
Lux la 600 de euro în Sibiu
 
La hotelul de cinci stele Hilton din Sibiu, deţinut de Nicolae Minea, aproape toate camerele şi-au găsit clienţi pentru sejurul de Revelion. Pachetul care a inclus trei nopţi de cazare cu masă şi cină festivă a costat 600 de euro de persoană, iar petrecerea de Revelion 220 de euro. Doar din sejururile vândute hotelul a încasat 132.000 de euro, potrivit calculelor ZF.
 
Revelionul generează 25% din încasările unei luni, potrivit lui Nicolae Aron, directorul general al hotelului. Cei mai mulţi clienţi care s-au cazat la hotel au venit din Capitală. Hotelul Hilton din Sibiu este înregistrat pe compania Palace Dumbrava şi a avut în 2012 o cifră de afaceri de 12,7 mil. lei (circa 2,9 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO