ZF 24

Câţi oamenii au fost să vadă dinozaurii din Râşnov în primele două luni de la deschiderea parcului?

Câţi oamenii au fost să vadă dinozaurii din Râşnov...

Autor: Ioan Dornescu

10.08.2015, 15:54 3246

Dino Parc Râşnov (judeţul Braşov), inaugurat în luna iunie pe o suprafaţă de 1,6 hectare şi “populat” cu 46 de dinozauri în mărime naturală, din fibră de sticlă, a avut în primele două luni de la deschidere peste 100.000 de vizitatori, depăşind estimările investitorilor, care aşteptau acest trafic la nivelul primului an de funcţionare.

“Proiectul Dino Parc este important pentru turismul din Râşnov, Braşov şi de pe Valea Prahovei, mai ales că în ultimele două luni a crescut cu 40% numărul turiştilor care au vizitat staţiunea Râşnov şi Cetatea Râşnov’’, a declarat Adrian Apostu, unul dintre dezvoltatorii proiectului.

După deschidere, parcul şi-a extins serviciile prin deschiderea unor noi spaţii de joacă şi ateliere de activităţi pentru copii, proiectele de dezvoltare urmând să fie continuate în viitor.

“‘În timpul săptămânii am atins un număr maxim de 2.000 de vizitatori pe zi, iar în zilele de weekend am primit în parc chiar şi până la 4.000 de turişti. Sunt şi foarte mulţi turişti străini care ne vizitează, unii dintre ei venind special de pe alte continente pentru a vedea parcul şi dinozaurii’’, a adăugat Apostu.

Dino Parc Râşnov, dezvoltat printr-o investiţie de 5 milioane de euro, cofinanţată cu fonduri europene, cuprinde o zonă de agrement şi un muzeu în aer liber. Parcul este deschis zilnic în intervalul 09.30 - 19.30. Preţul unui bilet este de 28 de lei pentru un adult şi de 22 de lei pentru copii.

Compania HCR SRL, care a dezvoltat proiectul, este deţinută de trei acţionari, Adrian Apostu, Gabriel Rozorea şi Arpad Sarkany.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO