ZF 24

Câţi români sunt imunizaţi? Valeriu Gheorghiţă: 44% din populaţia României are imunitate la COVID

Câţi români sunt imunizaţi? Valeriu Gheorghiţă: 44%...

Autor: Petru Mazilu

20.07.2021, 14:42 2099

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), susţine că aproximativ 44% din populaţia României are imunitate la COVID după ce persoanele au trecut prin boală sau s-au vaccinat.

Potrivit lui Valeriu Gheorghiţă, aproximativ 44% din populaţia României are imunitate obţinută prin boală sau vaccinare. Judeţele Cluj şi Ilfov şi municipiul Bucuresti sunt singurele care au rata de imunitate de grup de peste 60%.

Estimarea mai arată că în 25 de judeţe peste 20% din persoane au un grad de imunitate, în 11 judeţe au peste 40%, iar în trei judeţe gradul este peste 50% .

Pentru estimare s-a folosit ca bază de calcul populaţia rezidentă din România la 1 ianuarie 2020, adică 19,3 milioane de persoane. De asemenea, specialiştii au utilizat un sistem potrivit căruia la fiecare caz confirmat există 4,3 cazuri neconfirmate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO