ZF 24

Cauza tasării de la intersecţia bulevardelor Coposu şi Brătianu: Este vorba de o conductă veche de 40 de ani

Cauza tasării de la intersecţia bulevardelor Coposu şi...

Autor: Gabriel Pecheanu

20.01.2023, 14:49 75

Specialiştii au identificat problema sistemului rutier de la intersecţia bulevardelor Corneliu Coposu şi I.C. Brătianu: de la o conductă veche de aproximativ 40 de ani curge apă în pasaj, anunţă Primăria Sectorului 4.

„În urma forajelor exploratoare efectuate la intersecţia bulevardelor Corneliu Coposu şi I.C. Brătianu, interventii generate de tasările existente în zonele mai sus menţionate, echipa de specialişti a ajuns la concluzia că sursa acestor tasări este reprezentată de o avarie la o conductă de ape pluviale aparţinând Apa Nova. În timp, în această conductă au apărut fisuri, prin care apa s-a scurs, s-a acumulat în subteran şi chiar s-a infiltrat între fâşiile cu goluri din plafonul original al Pasajului Unirii. Aceste scurgeri de apă au putut fi observate săptămâna trecută tîn interiorul tunelului rutier”, transmite Primăria Sectorului 4.

Potrivit sursei citate, ca urmare a celor constatate, compania Apa Nova va continua lucrările de modernizare a reţelei începând cu ziua de luni, 23 ianuarie a.c., propunându-şi să înlocuiască în totalitate sistemul de colectare a apelor pluviale cu o vechime de aproximativ 40 de ani.

„Referitor la tasarea de la intersecţia dintre strada Halelor şi Splaiul Independenţei, aceasta s-a produs în apropierea unui canivou (o structură din beton ce protejează conductele de utilităţi). Ca urmare a acestor constatari, după consultarea cu specialiştii Apa Nova şi cu cei de la Apele Române, echipa de management tehnic a Sectorului 4 a luat măsura readucerii la starea iniţială a părţii carosabile, urmând ca acel canivou să fie tratat de către experţii tehnici în proiectul tehnic al consolidării Planşeului Unirii. Totodată, precizăm că Studiul de Fezabilitate pentru consolidarea/refacerea planşeului Unirii, respectiv a tavanului pasajului rutier Unirii a fost finalizat. În maximum 30 de zile, aceste lucrări vor fi incluse în cadrul unei proceduri de licitaţie publică, astfel încât momentul efectiv al începerii execuţiei să fie în a doua jumătate a anului 2024, aşa cum a fost prognozat iniţial”, se menţionează în finalul comunicatului.

Circulaţia rutieră din zona Pieţei Unirii este restricţionată, începând de miercuri, anunţa miercuri Primăria Sectorului 4: „Două tasări ale sistemului rutier pun în pericol traficul de suprafaţă”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO