ZF 24

CCCF Bucuresti spera sa-si majoreze capitalul cu 18-25 mil. euro

18.12.2007, 14:59 47

CCCF Bucuresti negociza atragerea unui partener, care sa intre in actionariatul firmei cu 18 - 25 de milioane de euro in urma unei majorari de capital, a declarat agentiei Mediafax Nicolae Constantinescu, directorul general al firmei de constructii.

Pana in prezent, firma de constructii are in discutie trei oferte atat din Romania cat si din strainatate.

In luna septembrie a anului trecut, Constantinescu a precizat ca firma trebuie redresata si ca este posibil ca un pachet de actiuni sa fie vandute unui investitor strain.

El a aratat ca firma a inregistrat rezultate negative in ultimii ani si ca un esec al programului de restructurare ar putea duce la faliment.

Compania de constructii a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 120 de milioane de lei (34 milioane euro), in crestere cu 15%, dupa doi ani de scadere abrupta.

In 2005, firma a raportat pierderi de aproximativ 40 de milioane de lei, la o cifra de afaceri de 105,12 milioane lei (circa 29 milioane euro), in scadere cu 81% fata de nivelul din 2004, de 190,8 milioane lei. Valoarea cifrei de afaceri din 2004 a fost cu 18% mai mica decat nivelul consemnat in 2003, de 226,4 milioane lei.

CCCF a participat la constructia autostrazii Bucuresti-Constanta si a derulat anul trecut mai multe proiecte de infrastructura rutiera, lucrari de constructie a locuintelor, precum si amenajari de platforme industriale si pentru distributia petrolului.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO