ZF 24

Ce a cauzat incendiul care a ucis 231 de oameni într-un club din Brazilia şi cine sunt cei responsabili

Foto: Thomson Reuters

Foto: Thomson Reuters

Autor: Andrei Cîrchelan

29.01.2013, 00:32 1885

Poliţia braziliană a reţinut luni proprietarii clubului unde un incendiu a omorât 231 de oameni în weekend. Pe lângă proprietarii clubului, poliţia a arestat şi doi membri ai formaţiei care concerta înainte de izbucnirea incendiului, doarece elementele pirotehnice incluse în spectacol sunt considerate responsabile pentru accident, potrivit Thomson Reuters

Cei patru reţinuţi nu sunt acuzaţi de nimic în prezent, dar ar putea rămâne cinci zile în arest, timp în care vor fi interogaţi pentru aflarea cauzelor care au dus la un număr atât de mare de decese. Principalul scenariu luat în calcul în prezent de autorităţi este acela că formaţia, în timpul spectacolului, a aprins o torţă de semnalizare, care a aprins la rândul ei materialul de antifonare de pe tavan. 
 
Victimele incendiului, majoritatea studenţi, au murit prin asfixiere după ce au inhalat fumul provocat de focul pornit în jurul orei 02:30 duminică noaptea (ora locală). Licenţa de funcţionare a clubului era în curs de reînnoire. Potrivit martorilor, gardienii clubului au blocat iniţial singura ieşire din local, crezând că cei care vor să iasă încearcă să evite achitarea notei de plată.  
 
În total incendiul s-a soldat cu 231 de morţi, la care se adaugă 82 de persoane care sunt în continuare la spital, cel puţin 30 cu răni grave.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO