ZF 24

Ce aduce nou cea de-a doua generaţie a lui Duster, 'perla coroanei' din Mioveni. Galerie FOTO

Noul Duster

Noul Duster

Autor: Bogdan Alecu

30.08.2017, 10:00 5627

Dacia face un pas major în procesul de înnoire a gamei sale, odată cu prezentarea Noului Duster. Începută în 2010, povestea celui mai vândut model Dacia continuă cu un nou capitol.

Noul Duster va fi prezentat în premieră mondială pe 12 septembrie în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt.

Saga Duster ajunge la cea de-a doua ediţie. Grupul Renault anunţă o nouă revoluţie "Made in Mioveni". Galerie FOTO cu noul model

Cea de-a doua generaţie vine cu un design exterior complet nou şi o adevărată revoluţie la interior.

Noul Duster nu se mulţumeşte să reinterpreteze codurile estetice ale predecesorului său. Liniile inspirate ale designului exterior evocă robusteţe şi siguranţă, trăsături specifice unui adevărat SUV, pregătit să abordeze cele mai dificile trasee offroad. Caracterul afirmat al modelului este accentuat de noua nuanţă de caroserie, Orange Atacama.

Partea frontală se remarcă prin :

Calandrul specific, încadrat de blocuri optice ample care accentuează lăţimea percepută a vehiculului. 

O nouă semnătură luminoasă care integrează un ansamblu LED repartizat în trei segmente,

Capota reliefată care degajă o puternică impresie de robusteţe, 

Scutul amplasat în partea inferioară a barei frontale. Dincolo de rolul practic, acest element de protecţie, de culoare crom satinat, subliniază estetica de off-roader veritabil. 

Din profil, Noul Duster prezintă flancuri pronunţate care consolidează impresia de robusteţe. De asemenea, parbrizul este poziţionat cu 100 mm mai în faţă şi mai înclinat în comparaţie cu cel al modelului actual, fapt care sporeşte senzaţia de spaţiu disponibil la interior.

Bare de pavilion cu un design modern sunt dispuse în prelungirea liniei parbrizului. Jante din aliaj de 17 inch şi pasaje ale roţilor sunt puternic evazate.

Ornamente de culoare neagră vin dispuse în partea din spate a aripilor laterale frontale.

Partea din spate se remarcă prin bosajele generoase din partea superioară a aripilor spate, blocurile optice amplasate în extremităţile caroseriei, încadrând un hayon marcat de linii orizontale. Ansamblul accentuează impresia de stabilitate a vehiculului.

Semnătura luminoasă Dacia – cu 4 carouri de culoare roşie – adaptată noului model,

Scutul de protecţie spate, de culoare crom satinat, de dimensiuni mai mari faţă de cel prezent pe actuala generaţie. 

Noul Duster oferă un confort sporit, beneficiind de un interior complet nou, cu materiale de calitate. La toate acestea se adaugă o serie de echipamente noi, care vor putea fi descoperite în detaliu începând din 12 septembrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO