ZF 24

Ce afaceri au fratii Penescu din Pitesti

13.04.2009, 13:48 93

Cornel si Ilie Penescu detin cel mai mare grup de companii din judetul Arges, Pic SA, pe care l-au dezvoltat pana la afaceri de circa 200 mil. euro in prezent prin intrarea pe segmentul hipermarketurilor, in anul 2004.

Cu investitii de peste 100 mil. euro in reteaua de hipermarketuri Pic, fratii Penescu au ajuns anul trecut la afaceri de peste 150 mil. euro in retailul alimentar, fiind cel mai mare jucator roman de pe piata de profil.
Anul trecut, oamenii de afaceri argeseni au schimbat strategia de extindere in comert prin demararea unor investitii mai mari, estimate la 120 mil. euro, in doua parcuri de retail, la Calarasi si Ploiesti.

Din grupul Pic fac parte si companii cu activitati de productie si ambalare a unor alimente precum zahar, orez sau ulei, toate acestea avand sediul in judetul Arges. Grupul a fost infiintat la Pitesti in anul 1991 si mai include o firma de transport si distributie, o firma de constructii, o editura, o tipografie, precum si o firma de taxiuri.

Cornel Penescu, care este si patronul clubului de fotbal FC Arges, conduce afacerile din retail – reteaua Pic - in timp ce Ilie Penescu este arhitectul grupului, el fiind implicat mai mult in activitatile firmei Pic Constructii.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO