ZF 24

Ce bancheri şi analişti a „exportat“ România în ultimii ani în lume

Ce bancheri şi analişti a „exportat“ România în...

Autor: Claudia Medrega

14.10.2015, 16:23 6737

Mai mulţi bancheri sau analişti români au decis în ultimii ani să plece în străinătate şi şi-au construit o carieră în Occident, în centre financiare importante precum Londra, Viena sau New York.

Finanţiştii români au ajuns în poziţii-cheie în cadrul unor jucă­tori mari ca JP Morgan, UniCredit, Raif­fei­sen sau Nomura International.

Nicolaie Chideşciuc, Dan Bucşa, Alina Piciorea, Ciprian Păltineanu, Ilinca Rosetti şi Marijana Vasilescu sunt câţiva dintre bancherii care au ajuns în poziţii cheie în bănci din alte ţări, după ce s-au făcut remarcaţi pe plan intern.

Londra a atras în ultimii ani mai mulţi experţi tineri din băncile româ­neşti. Nicolaie Chideşciuc, 38 de ani, fostul economist-şef al ING Bank, a fost recrutat în 2011 de americanii de la JP Morgan, în cadrul diviziei de la Londra. JP Morgan, una dintre cele mai pu­ternice bănci americane, moni­torizează România în rapoarte de anali­ză ocazio­nale. Înainte de JP Mor­gan, Chideşciuc a fost vectorul de imagine al ING Bank în România pe zona analizei macroeco­nomice. El de­venise unul dintre cei mai vizibili ana­lişti financiari de pe piaţa locală, re­marcându-se prin prognozele sale mai pesimiste decât media, dar care însă s-au adeverit în mare parte. Chideşciuc a lucrat şi la BNR, cea mai mare parte din timpul petrecut la ban­ca centrală fiind economist în cadrul di­rec­ţiei de Studii Economice. A făcut parte din grupul de lucru care s-a ocupat de im­plementarea cadrului de ţintire a inflaţiei la banca centrală şi a repre­zentat Ro­mânia în grupul de prog­noză de la Banca Centrală Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO