ZF 24

Ce beneficii mai „inventează“ companiile din IT pentru a-şi (re)ţine angajaţii

Florentina Greger, directorul de resurse umane al Zitec. Foto: Răzvan Lupică

Florentina Greger, directorul de resurse umane al Zitec. Foto: Răzvan Lupică

Autor: Corina Mirea

19.07.2014, 13:21 1835

Cursuri de kickboxing şi fitness, sală de jocuri cu ping-pong şi pinball, spaţii de relaxare unde angajaţii îşi pot petrece pauzele într-un fotoliu de masaj, hamac sau balansoar sau mic dejun gratuit sunt doar câteva dintre bene­fi­ci­ile pe care companiile de IT le-au pus pe masă în ul­ti­mii ani pentru a-şi păstra cei mai buni oameni.

Având în vedere că salariile IT-iştilor s-au dublat faţă de acum opt ani şi toate companiile au aproximativ aceeaşi ofertă, practic, bene­fi­ciile nonsalariale au ajuns să facă diferenţa în­tre a alege un angajator şi nu altul sau chiar între a rămâne la statutul de salariat sau a trece la cel de antreprenor.

„Datorită faptului că domeniul IT este unul extrem de competitiv, din ce în ce mai multe companii se preocupă activ de imple­men­tarea unor programe de retenţie a talen­telor în organizaţie. În afară de componenta fi­nan­ciară, persoanele care lucrează în acest do­meniu apreciază şi pachetul complementar de beneficii nonsalariale  strâns corelat cu preferinţele lor pentru un mediu de lucru relaxat, pentru flexibilitate, neconvenţional, creativitate, hobby şi activităţi extra-job“, este de părere Florentina Greger, directorul de resurse umane al Zitec, producător local de aplicaţii online cu afaceri de 2,3 milioane de euro anul trecut şi aproximativ 100 de angajaţi.

În fiecare an, de pe băncile facultăţilor de IT ies până în 10.000 de absolvenţi, un pool prea mic pentru numărul de joburi pe care angajatorii trebuie să le ocupe. Prin urmare, retenţia salariaţilor pare a fi motorul unei companii de IT, mai ales că mulţi dintre absolvenţi ajung să înveţe meserie la locul de muncă, curricula din cadrul facultăţilor de profil, fiind încă învechită. Astfel, compa­niile sunt nevoite să pluseze constant atât la capitolul salarii (pentru a rămâne în linie cu piaţa), dar mai ales în ceea ce priveşte beneficiile nonsalariale, pentru ca investiţia făcută în angajaţi să nu se piardă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO