ZF 24

Ce companii aeriene zboară la New York cu tarife mai mici de 600 de euro?

Ce companii aeriene zboară la New York cu tarife mai...

Autor: Mirabela Tiron

06.01.2015, 13:17 6259

Chiar dacă din România nu există nicio cursă directă spre New York (SUA), mai  multe companii aeriene, prezente pe piaţa locală, au zboruri spre această destinaţie cu escală în diferite oraşe europene sau de pe alte continente. Mai  mult, în ultimii ani operatorii aerieni au lansat tot felul de promoţii pentru a umple avioanele ce zboară peste ocean, preţurile practicate ajungând şi la sub 600 de euro de persoană.

Compania aeriană naţională a Portugaliei, TAP Portugal, a redus cu 15% tarifele biletelor de avion  spre toate destinaţiile pe care le operează pentru a stimula cererea pentru călătorii. Promoţia este valabilă doar pentru biletele cumpărate pe 6 şi 7 februarie iar perioada de călătorie este 15 ianuarie-11 februarie dar şI 15,23 februarie-19 martie şi mai.

Pasagerii care aleg să călătorească spre New York pot cumpăra în cadrul acestei promoţii bilete de avion cu 2.150 de lei (479 de euro) de persoană, potrivit oficialilor TAP Portugal.

“Pentru destinaţiile de lung curier şi mediu (Brazilia, SUA, Columbia, Panama, Venezuela, Maroc, insulele Capului Verde) şi insulele Azore, pentru care nu există conexiune în aceeaşi zi, TAP Portugal oferă cazare cu mic dejun inclus la Lisabona şi serviciul de transfer între aeroport – hotel – aeroport. În cazul în care înnoptarea este necesară pe ambele sensuri de călătorie se poate uza de această facilitate şi la dus şi la retur”, au transmis oficialii companiei aeriane TAP Portugal.

Cu compania aeriană Aeroflot preţul unei călătorii pe Bucureşti- New York este de 2.200 de lei, cu escală la Moscova. O călătorie dus-întors la New York în perioada 14-19 martie costă 2.590 de lei cu compania aeriană Austrian Airlines, cu escală la Viena. Şi cu Lufthansa se poate ajunge la New York din Bucureşti, cu escală la Frankfurt, preţul călătoriei fiind de 2.600 de lei de persoană. Pe de altă parte, cu compania aeriană Qatar Airways preţul unei călătorii spre New York este de 2.613 lei, cu escală la Doha, în timp ce cu British Airways tariful ajunge la 2.623 de lei cu escală la Londra, potrivit datelor de pe site-ul skyscanner.ro.

Nu doar pentru New York se găsesc bilete la promoţie, ci şi pentru alte destinaţii. Preţul unei călătorii dus-întors spre Miami este de 548 de euro iar spre Rio de Janeiro la 627 de euro cu TAP Portugal.

Românii cheltuiesc anual pe vacanţe în străinătate circa 1,4 miliarde de euro, potrivit datelor de la BNR.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO