ZF 24

Ce investiţii a făcut Allianz Ţiriac Pensii Private la bursă înainte de coronacriză: a cumpărat Banca Transilvania, BRD, FP, Romgaz şi a vândut la SIF Muntenia

Ce investiţii a făcut Allianz Ţiriac Pensii Private la...

Autor: Liviu Popescu

22.04.2020, 18:50 2037

♦ Cu o investiţie de aproape 500 mil. lei la final de 2019, Banca Transilvania este cel mai mare plasament în acţiuni al fondului AZT Viitorul Tău, administrat de Allianz Ţiriac Pensii Private ♦ Investiţii de 2,9 mld. lei la 19 companii listate la Bucureşti ♦ Toate investiţiile în acţiuni ale fondului sunt în acţiuni listate la Bucureşti.

Fondul de pensii administrat pri­vat AZT Viitorul Tău, care prin in­­ter­mediul administratorului Allianz Ţiriac Pensii Private in­vesteşte o parte din salariul brut a circa 1,6 milioane de salariaţi, are plasamente de 2,9 mld. lei la 19 com­panii listate la Bursa de la Bucureşti, arată cele mai recente date din raportul pe 2019 publicat săptămâna trecută. 

Spre comparaţie, la S1/2019 AZT Viitorul Tău, al doilea cel mai mare fond Pilon II din România, avea investiţii de 2,4 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că în S2/2019, pe fondul procesului de achiziţie de acţiuni la unele dintre cele mai mari companii listate şi ca urmare a evoluţiei preţului acţiunilor, investiţia totală s-a majorat cu 500 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO