ZF 24

Ce investiţii recomandă bancherii elveţieni de la UBS românilor discreţi cu milioane de euro în conturi

Ce investiţii recomandă bancherii elveţieni de la UBS...

Autor: Roxana Pricop

25.11.2013, 00:07 224
Staţi departe de titlurile de stat, pentru că tot mai multe ţări din lume au niveluri nesustenabile ale datoriilor, şi alocaţi o parte cât mai mare din portofoliu în acţiuni europene şi americane cu randamente ridicate ale dividendelor, sunt recomandările pe care le-a făcut Rolf Ganter, analist în cadrul UBS, în cadrul întâlniri cu clienţii bogaţi organizată la Bucureşti de cunoscuta bancă elveţiană.
 
Cu active în gestiune de 1,7 trilioane de dolari la finalul anului 2012, banca elveţiană UBS este cel mai mare administrator de averi din lume, devansând giganţii americani Bank of America şi Wells Fargo. Cea mai mare parte a businessului de wealth management (în traducere administrare de averi) al UBS provine din America de Nord şi Europa de Vest, potrivit informaţiilor publicate de presa internaţională, însă o divizie în creştere este şi cea din Europa Centrală şi de Est.
 
Pragul minim de deschidere a unui cont de administrare a averii la UBS porneşte de la câteve sute de mii dolari şi poate depăşi un milion de dolari, în funcţie de serviciile de care beneficiază clientul bogat.
 
În România, UBS are peste o sută de clienţi, potrivit estimărilor neoficiale. Însă nu există date oficiale privind activele administrate în România, pentru că discreţia este una dintre principalele cerinţe pe care le au clienţii atunci când apelează la serviciile unui bancher elveţian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO