ZF 24

CE: Perspectivele economice se imbunatatesc pentru Europa emergenta, insa provocarile raman

25.09.2009, 14:12 29

Perspectivele economice se imbunatatesc pentru statele dinEuropa Centrala si de Est, viitorul nefiind insa lipsit deprovocari, precum asigurarea unui nivel adecvat al creditarii, caresa sustina relansarea economica, sau ameliorarea cadrelorlegislative nationale, potrivit Comisiei Europene (CE), citata deMediafax.

"Asigurarea sanatatii sistemului financiar si implementareamasurilor pentru evitarea unor viitoare crize trebuie sa ramana ochestiue cheie, in acelasi timp cu asigurarea unui flux adecvat decredit pentru finantarea relansarii economice. Acest proces va fiajutat si de imbunatatirea cadrelor regulatorii locale, acolo undeeste necesar. Bancile-mama si subsidiarele lor locale vor continuasa poarte dialoguri constructive cu guvernele si autoritatile desupraveghere din tarile de origine si din statele gazda, dar si cuinstitutiile financiare internationale si Comisia Europeana, pentrua aborda provocarile intr-o maniera coordonata. In acest context,testele de stres coordonate si armonizate vor ajuta laidentificarea potentialelor vulnerabilitati", se arata intr-uncomunicat al CE

Oficiali ai Comisiei Europene, Fondului Monetar International(FMI), Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD),Grupului Bancii Mondiale (BM) si ai Bancii Centrale Europene (BCE)au fost prezenti vineri, la Bruxelles, la o intalnire cureprezentantii a 15 banci-mama cu subsidiare in Europa Centrala side Est, de importanta sistemica pentru economiile tarilor dinregiune.

La reuniune au participat si reprezentanti ai bancilor centralesi ai autoritatilor de supraveghere a sistemelor financiare dinRomania, Austria, Ungaria, Franta, Grecia, Italia, Belgia,Germania, Suedia, Serbia, Letonia si Bosnia si Hertegovina. Cititimai multe despre comunicatul CE pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO