ZF 24

Ce planuri are cel mai mare producător de ciocolată din România

Ce planuri are cel mai mare producător de ciocolată din...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

13.03.2019, 00:07 1588

Kandia Dulce este cel mai mare producător de ciocolată din România, cu afaceri de 142 mil. lei (31 mil. euro) în 2017.

Dragoş Militaru, managerul care conduce de la începutul acestui an producătorul de ciocolată Kandia Dulce, spune că anul acesta compania va aloca investi­ţi­ilor circa 10% din cifra de afaceri, după ce anul trecut pro­du­cătorul a investit în branduri, dezvoltarea angajaţilor şi a partenerilor, dar şi într-un magazin de prezentare şi vân­zare la sediul companiei.

Anul trecut, investiţiile s-au ridicat la peste 8% din cifra de afaceri şi au atins, conform calculelor ZF, peste 10-12 milioane de lei.

„Bugetul de investiţii estimat pentru 2019 se apropie de 10% din cifra de afaceri“, a declarat într-un interviu acor­dat ZF Dragoş Militaru, directorul general al Kandia Dulce. El lucrează pentru producătorul de ciocolată de la înce­putul acestui an, după ce a condus timp de şase ani producătorul de vopsele Fabryo.

Kandia Dulce, care operează două unităţi de pro­duc­ţie în Capitală, este controlată de familia austriacă Meinl, care mai deţine şi Heidi Chocolat. Cele două companii ac­ti­vează independent una de cealaltă şi au şi strategii diferite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO