ZF 24

Ce programe de accelerare pentru start-up-uri au dat startul înscrierilor pentru 2020

Ce programe de accelerare pentru start-up-uri au dat...

Autor: Ioana Nita

14.02.2020, 20:35 411

Commons Accel şi Innovation Labs se numără printre programele de accelerarea care şi-au deschis de luna aceasta porţile pentru înscrierea start-up-urilor în cadrul ediţiilor de anul acesta.

Astfel, echipele care au o idee de business au la dispoziţie 15 locuri în programul de accelerare Commons Accel, iar înscrierile se pot face până la finalul lunii martie. Programul Commons Accel, fondat de Matei Dumitrescu, se află anul acesta la cea de-a două ediţie. La ediţia de anul trecut au participat 14 start-up-uri din care trei se află în curs de a lua finanţare, iar altele au câştigat premii sau au participat la evenimente internaţionale dedicate afacerilor de la zero. Acceleratorul Commons Accel se axează mai mult pe partea de business, astfel că start-up-urile care urmează programul vor învăţa cum să aibă un model sustenabil de business, o strategie clară de brand, un plan de go2market, un plan financiar şi de investiţii şi abilitatea de a vinde, prezenta sau susţine un pitch. Commons Accel caută start-up-uri care au idei de business în educaţie şi inovaţie, oraşe si comunităţi sustenabile (domeniu care cuprinde mobilitate, transport, mediu, proptech, clădiri verzi şi smart) şi business responsabil incluzând, dar fără a se limita la retail, horeca, fashion, sănatate, finanţe, home & garden sau travel.

În schimb, programul de pre–accelerare Innovation Labs se adresează strict tinerilor pasionaţi de inovare tehnologică şi digitală. Aceştia îşi pot materializa ideile în cadrul Hackathoanelor şi programelor de mentorat organizate în Bucureşti, Cluj–Napoca, Iaşi, Sibiu şi Timişoara în perioadele 29 februarie – 1 martie în Capitală, respectiv 7– 8 martie în cazul celorlalte patru oraşe. Înscrierile au loc însă în intervalul 10 februarie – 27 februarie pentru hackathonul din Bucureşti şi în perioada 10 feb – 6 martie pentru hackathoanele din Cluj–Napoca, Iaşi, Sibiu şi Timişoara. Hackatoanele Innovation Labs sunt deschise studenţilor şi tinerilor care îşi doresc experienţa dezvoltării unui produs tech alături de mentori experimentaţi, antreprenori şi specialişti în IT&C şi business. Programul Innovation Labs le propune echipelor participante o serie de verticale de afaceri precum agricultura, securitate cibernetică, fintech, health & lifestyle, retail, smart-cities şi smart-mobility. Pornind de la o idee dezvoltată în cadrul programului de mentorat, tinerii construiesc treptat un prototip viabil pentru lansarea în piaţă.