ZF 24

Ce promotii au mai inventat hipermarketurile: Real ramburseaza TVA-ul la cumparaturi de peste 50 de lei

19.04.2010, 13:31 95

Lipsa unor semnale de redresare a consumului testeazainventivitatea retailerilor. Cea mai recenta promotie anuntata deun hipermarket este rambursarea TVA-ului la cumparaturi de peste 50de lei, aceasta fiind valabila insa doar o zi, in data de 20aprilie, in magazinele Real.

In ultimul an, bonul de casa din hipermarket s-a redus sensibil, caurmare a diminuarii puterii de cumparare a romanilor. Cele mai mariscaderi de vanzari pe segmentul de profil, de 20-40%, s-auinregistrat la raioanele de bunuri de larg consum nealimentare,electronice si electrocasnice.
Retailerii prognozeaza ca si 2010 va fi anul promotiilor.

Ofertele de genul "2 plus 1 gratis", "1 plus cadou" sau "Cumperi cu20% mai mult la acelasi pret", pe care de obicei le sustinfurnizorii reducandu-si marjele, sunt completate tot mai mult depromotiile care scot bani din buzunarul retailerilor, precumoferirea unor bonuri de benzina sau vouchere de cumparaturiclientilor care ies cu cosurile pline din magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO